
تحقیق بررسي آثار استفاده از فناوري اطلاعات در توسعه صنعت گردشگري ايران
در اين پژوهش پس از مطالعات اولیه در مورد کشورها و مناطق موفق در گردشگری جهان و بر مبنای سند توسعه صنعت گردشگری کشور، پنج استراتژی مطرح شد. در ادامه نیز سیاستهایی برای دستیابی به هر یک از این پنج استراتژی مطرح شده است.
روش مورد استفاده در اين پژوهش از نظر نحوه گردآوري داده ها ، روش تحقيق توصيفي از نوع پيمايشي و از نظر مقاصد تحقيق، کاربردي است. نمونه آماري در انجام اين تحقيق شامل يکصد و بيست نفر از کارشناسان ، صاحب نظران و دست اندرکاران موسسات دولتي و خصوصي شهرهاي تهران، مشهد و اصفهان مي باشد که بنوعي در صنعت گردشگري فعالند. از اين تعداد هشتاد و نه نفر به پرسشنامه ها جواب دادند. علت انتخاب اين سه شهر ، تمرکز بيشترين تعداد کارشناسان ، صاحبنظران و دست اندرکاران صنعت گردشگري در اين شهرها مي باشد. . از کارشناسان در اين نظر سنجي خواسته شد تا درجه بندي مورد نظر خود را در مورد تاثير هريک از استراتژيها و سياستهاي ذکر شده بر ارتقاي صنعت گردشگري مشخص کنند. براي جمع آوري نظرات، صاحبنظران با استفاده از طيف ليکرت اعداد 1 تا 5 پرسشنامه نظرات خود را در مورد هر يک از سياستها ارائه کنند. مبناي امتيازدهي هر سياست به شکل زير مي باشد:
5- كاملا موافقم 4- موافقم 3- نظري ندارم 2- مخالفم 1- کاملاً مخالفم
بمنظور بررسي اعتبار و رابطه ميان هر يک از سياستها و استراتژيها بر ارتقاي صنعت گردشگري ايران، آزمون دو جملهاي مورد استفاده قرار گرفته است.
در این تحقیق پنج منطقه مهم در صنعت گردشگری جهان مورد ارزیابی قرار گرفت. این مناطق شامل کشورهای مالزی، انگلیس، امارات و ایالتهای ویکتوریای استرالیا و کالیفرنیای آمریکا می باشند. ميتوان معيارهاي اصلي براي انتخاب اين مناطق را به سه دسته تقسيم بندي کرد:
· رشد يافتگي در صنعت گردشگري: براي اين منظور کشورهايي مورد بررسي قرار گرفتند که در رده بندي جهانی جز ده رتبه اول باشند.
· شتاب در توسعه صنعت: براي اين منظور کشورهايي که در رده هاي اوليه قرار ندارند اما از حيث ميزان رشد در رده هاي بالايي قرار دارند. نظير امارات و مالزی.
· در دسترس بودن مطالب: کشورهاي بسيار توسعه يافته اي نيز در سطح جهان هستند که معمولاً در صدر رده بندي جهاني در اين صنعت قرار دارند. کشورهايي نظير فرانسه و اسپانيا که بترتيب داراي رتبه هاي اول و سوم در جهان مي باشند ولي بعلت محدوديت زباني نسبت به منابع منتشر شده از سوي اين کشورها، ساير کشورهاي مشابه مورد ارزيابي قرار گرفتند.
با توجه به اين که صنعت توريسم بيشترين درآمد ملي را در سطح جهاني براي برخي کشورها به خود اختصاص داده است. توجه بيشتر به آن کاملاً منطقي و اقتصادي بنظر مي رسد. در سالهاي اخير فناوري اطلاعات روشهاي عمل در تمامي سازمانها و بويژه در صنعت گردشگري را متحول ساخته است. الگوبرداري مناسب از کشورهايي که هم اينک در اين صنعت چه از لحاظ تعداد و چه از حيث درآمد از رتبه بندي مناسبي در سطح جهان برخوردار هستند، ميتواند مسير رسيدن به موفقيت را تا حد امکان کوتاه و بهينه سازد.
در اين تحقيق پس از بررسي کليات موضوع و بررسی موردی پنج منطقه مهم گردشگری در جهان، پنج استراتژي برمبناي فناوري اطلاعات براي ارتقاي صنعت گردشگري معرفي خواهد شد که بر مبناي نظرات کارشناسان و صاحبنظران مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت. روش مورد استفاده در اين پژوهش از نظر نحوه گردآوري داده ها ، روش تحقيق توصيفي از نوع پيمايشي و از نظر مقاصد تحقيق، کاربردي است. در اين تحقيق، براي تجزيه و تحليل دادههاي بدست آمده، از روش آزمون دو جمله ای استفاده شده است.
درباره :
تجارت الکترونیک , فن آوری اطلاعات و ارتباطات ,
|