
مقاله : امنيت شبكه: چالشها و راهكارها
فرمت : word
تعداد صفحه : 21
قیمت : مبلغ ۲ هزار تومان
چكيده
اين مقاله به طور كلي به چالشها و راهكارها در امنيت شبكه ميپردازد. در ابتداي مقاله به مباحثي چون: امنيت شبكههاي اطلاعاتي و ارتباطي، اهميت امنيت شبكه، سابقة امنيت شبكه، پيدايش جرايم رايانهاي، طبقهبندي جرايم رايانهاي، و راهكارهايي كه براي اين چالش پيشنهاد شده است از جمله كنترل دولتي، كنترل سازماني، كنترل فردي، تقويت اينترانتها، وجود يك نظام قدرتمند و كار گسترده فرهنگي براي آگاهي كاربران و فايروالها پرداخته ميشود. در آخر نيز به مسأله «اينترنت و امنيت فرهنگي در ايران» و چالشهايي كه در اين زمينه مطرح گرديده پرداخته شده و براي رفع اين مشكل پيشنهاداتي نيز ارائه گرديده است.
اينترنت يك شبكة عظيم اطلاعرساني و يك بانك وسيع اطلاعاتي است كه در آينده نزديك دسترسي به آن براي تكتك افراد ممكن خواهد شد. كارشناسان ارتباطات، بهرهگيري از اين شبكه را يك ضرورت در عصر اطلاعات ميدانند.
اين شبكه كه از هزاران شبكه كوچكتر تشكيل شده، فارغ از مرزهاي جغرافيايي، سراسر جهان را به هم مرتبط ساخته است. طبق آخرين آمار بيش از شصت ميليون رايانه از تمام نقاط جهان در اين شبكة گسترده به يكديگر متصل شدهاند كه اطلاعات بيشماري را در تمامي زمينهها از هر سنخ و نوعي به اشتراك گذاشتهاند. گفته ميشود نزديك به يك ميليارد صفحه اطلاعات با موضوعات گوناگون از سوي افراد حقيقي و حقوقي روي اين شبكه قرار داده شده است.
اين اطلاعات با سرعت تمام در بزرگراههاي اطلاعاتي بين كاربران رد و بدل ميشود و تقريباً هيچ گونه محدوديت و كنترلي بر وارد كردن يا دريافت كردن دادهها اعمال نميشود.
حمايت از جريان آزاد اطلاعات، گسترش روزافزون فنآوري اطلاعات و بسترسازي براي اتصال به شبكههاي اطلاعرساني شعار دولتهاست. اين در حالي است كه گستردگي و تنوع اطلاعات آلوده روي اينترنت، موجب بروز نگراني در بين كشورهاي مختلف شده است. انتشار تصاوير مستهجن، ايجاد پايگاههايي با مضامين پورنوگرافي و سايتهاي سوءاستفاده از كودكان و انواع قاچاق در كشورهاي پيشرفته صنعتي بخصوص در خاستگاه اين شبكة جهاني يعني آمريكا، كارشناسان اجتماعي را بشدت نگران كرده، به گونهاي كه هيأت حاكمه را مجبور به تصويب قوانيني مبني بر كنترل اين شبكه در سطح آمريكا نموده است. هشدار، جريمه و بازداشت براي برپاكنندگان پايگاههاي مخرب و فسادانگيز تدابيري است كه كشورهاي مختلف جهان براي مقابله با آثار سوء اينترنت اتخاذ كردهاند.
ترس و بيم از تخريب مباني اخلاقي و اجتماعي، ناشي از هجوم اطلاعات آلوده و مخرب از طريق اينترنت، واكنشي منطقي است، زيرا هر جامعهاي چارچوبهاي اطلاعاتي خاص خود را دارد و طبيعي است كه هر نوع اطلاعاتي كه اين حد و مرزها را بشكند ميتواند سلامت و امنيت جامعه را به خطر اندازد. عليالرغم وجود جنبهاي مثبت شبكههاي جهاني، سوء استفاده از اين شبكههاي رايانهاي توسط افراد بزهكار، امنيت ملي را در كشورهاي مختلف با خطر روبرو ساخته است. از اين رو بكارگيري فيلترها و فاير والهاي مختلف براي پيشگيري از نفوذ دادههاي مخرب و مضر و گزينش اطلاعات سالم در اين شبكهها رو به افزايش است. خوشبختانه با وجود هياهوي بسياري كه شبكة اينترنت را غيرقابل كنترل معرفي ميكند، فناوري لازم براي كنترل اين شبكه و انتخاب اطلاعات سالم روبه گسترش و تكامل است.
فهرست مطالب
-
چكيده
-
مقدمه
-
امنيت شبكههاي اطلاعاتي و ارتباطي
-
اهميت امنيت شبكه
-
سابقه امنيت شبكه
-
جرائم رايانهاي و اينترنتي
-
پيدايش جرايم رايانهاي
-
قضيه رويس
-
تعريف جرم رايانهاي
-
طبقهبندي جرايم رايانهاي
-
طبقهبندي اينترپول
-
طبقهبندي در كنوانسيون جرايم سايبرنتيك
-
شش نشانه از خرابكاران شبكهاي
-
راهكارهاي امنيتي شبكه
-
كنترل سازماني
-
كنترل فردي
-
تقويت اينترانتها
-
وجود يك نظام قانونمند اينترنتي
-
كار گسترده فرهنگي براي آگاهي كاربران
-
فايروالها
-
سياستگذاري ملي در بستر جهاني
-
اينترنت و امنيت فرهنگي ايران
-
معيارهاي امنيت فرهنگي در سياستگذاري
-
جمعبندي
-
منابع
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
شبکه كامپيوتري ,
|