
پايان نامه : بررسي جايگاه و نقش فناوري ارتباطات و اطلاعات ومهارتهاي (ICDL) در نظام آموزشي
فرمت : word
تعداد صفحه : 180 قیمت : مبلغ ۲۵ هزار تومان
امروزه نقش بي بديل فناوري اطلاعات در زندگي جوامع و مردم جهان ، برکسي پوشيده نيست کشورهاي پيشرفته دنيا ، دريافته اند که با استفاده از کامپيوتر و شبکه هاي اطلاعاتي مي توانند ، انقلابي در آموزش ايجاد کنند که تا کنون بي سابقه بوده است . استفاده از روش هاي نوين تدريس که در برخي موارد با استفاده از کامپيوتر در کلاس انجام مي شود يکي از روش هاي موثر و پيشرفته در دنياست که به روش هاي سنتي بسيار برتري دارد .
براي رسيدن به اين منظور آماده کردن امکانات و تجهيزات در مدارس ضروري است ولي از همه مهم تر و زيربنايي تر آمادگي معلمين است . لذا ،يکي از اقدامات مهم و اساسي در آموزش وپرورش کشور ما توجه به ارتقاء دانش و سواد ديجيتالي معلمين است . سواد ديجيتالي به معناي توانايي براي فهميدن ، استفاده كردن ، محاسبه و كسب انواع اطلاعات با استفاده از كامپيوتر و اينترنت است ( گليستر 1997 ).در دو دهه گذشته در کشورهاي توسعه يافته بحثي با عنوان " بيسوادي رايانه اي " عنوان شد که در سال هاي اخير اين مضمون به " بيسوادي فناوري ارتباطات و اطلاعات " يا عدم آشنايي باICT تغيير نام داده است.
« آي سي تي » ابزار بسيار قدرتمند است که ما ناچاريم با آن مواجه شويم چه دردنياي امروزگريز از فناوري امکان پذير نيست به خصوص آن که امروز " آي سي تي " تأثيرات شگرفي بر زندگي و نحوه گذراندن آن گذاشته است.
فناوري ارتباطات و اطلاعات نه تنها دائماٌ در درون خود در حال رشد و نوسازي است بلکه با نفوذ سريع و خزنده خود توانسته است در ميدان علم وعمل وارد شود و دگرگوني هاي وصف ناپذيري در زمينه هاي گوناگون پديد آورد. " آس سي تي " شايد بيش از همه زمينه هاي فرهنگي – اجتماعي و آموزش وپرورش کشورها را تحت تأثير ويژگي هاي خود قرار داده است وميزان اين تغييرات به قدري سريع و در خور توجه است که حتي براي لحظه اي هم نمي توان از آن غافل شد. به بياني ساده تر مي توان گفت که فناوري اطلاعات و ارتباطات به مثابه يکي از جديد ترين فناوري هاي ساخته شده به دست بشر ، توانايي گردآوري – سازماندهي – ذخيره و بازيابي اطلاعات را در قالب صوت – تصوير – متن هاي نوشتاري و عددي را دارد که بااستفاده از ابزارهاي رايانه اي و بکارگيري سيستم هاي مخابراتي محقق مي شود.
معلمين ما براي آن که بتوانند از عهده وظائف خود برآيند ، علاوه بر بالابردن معلومات رشته تدريس و آشنا بودن به روشهاي اداره دانش آموزان در کلاس و ايجاد علاقه و رغبت در آنان ، نياز به مهارت هايي دارند که بتواند معلم را در تفهيم بهتر مطالب درسي کمک کند و محيط ياددهي – يادگيري را براي هر دو طرف تسهيل و لذت بخش نمايد . براي آن که معلم بتواند از مواهب اين نوع تدريس ، هم خود لذت ببرد و هم دانش آموزان را بهره مند کند ، نياز به آموزش دارد .
در اين راستا آموزش مورد نياز معلمين ، آموزش ICDL است که در آموزش و پرورش استان ايلام به صورت فراگير ودر چند مرحله انجام شد . در كشور ما در حال حاضر روز به روز ارائه خدمات الكترونيكي و ديجيتالي در حال گسترش است ولي به دليل عدم اطلاع و آشنايي مردم با اين خدمات استفاده از آنها هنوز فراگير نشده كه يكي از دلايل آن پايين بودن سواد ديجيتالي مردم است .
علي رغم اينكه از دهه 60 در ايران آموزشهاي رايانه براي استفاده از كامپيوتر در امور اداري و شخصي آغاز شده است اما هنوز بسياري از كاركنان توانايي استفاده از اين تكنولوژي جديد را كسب نكرده اند . البته اين آموزشهاي استاندارد بين المللي ICDL از دهه 80 آغاز شد و ايران جزء كشورهايي قرار گرفت كه از اين گواهينامه بين المللي براي آموزش كاركنان استفاده مي كند . اكنون در بيشتر ادارت و سازمانها آموزشهاي هفت گانه ICDL به عنوان اولويت برنامه آموزش و ارتقاء علمي كاركنان مد نظر قرار گرفته است و در همه سازمانهاي دولتي از 3 تا 7 مهارت به آنان آموزش داده شده است . تاثير يادگيري اين توانايي براي معلم بيشتر از ساير كاركنان دولت احساس مي شود زيرا در مدرسه است كه فرهنگ و توانايي استفاده از تكنولوژي جديد به افراد جامعه آموخته مي شود. نظام آموزشي ما غالبا در كنار آموزشهاي سنتي كلاسي بايد از محيط الكترونيكي استفاده كند . نتايج پژوهشهاي انجام شده ( استار رارم 1994 و دفتر تكنولوژي ودپارتمان آموزشي 1995 ) نشان مي دهند كه آموزشهاي الكترونيكي با استفاده از منابع و امكانات بالقوه محيط هاي ديجيتالي در مقايسه با محيط سنتي آموزشهاي موثر تري را ارائه مي كنند . نتايج تحقيقات نشان ميدهدکه استفاده از تکنولوژي اطلاعاتي در بهره وري سازماني آموزش و پرورش موثر بوده و 32.6 درصد در فرايند خدمات مالي و اداري نقش دارد ( جعفر عموزاده 1383) در حوزه آموزش نيز استفاده از نرم افزارهاي آموزشي مي تواند بر يادگيري دروس تاثير داشته باشد . نتايج پژوهشها نشان ميدهد که استفاده از محيط هاي مجازي الکترونيکي 74 درصد درآموزش شيمي موثر است . در تحقيقي که توسط پلگروم انجام گرفته دانش ومهارت اندک معلمان يکي از موانع اصلي استفاده از فن آوري اطلاعات و ارتباطات در 26 کشور مورد مطالعه بوده است ( پلگروم به نقل از جمشيدي 1385) .
معلمان براي كسب سواد ديجيتالي با موانعي روبرو هستند . تعداد معلماني كه در منزل داراي رايانه شخصي هستند پنج درصد است و دانش آموزان دختر چهار درصد و دانش آموزان پسر شش و سه دهم درصد است ( امام جمعه 1383 ) همچنين بسياري از معلمان به دليل عدم آشنايي به استفاده از كامپيوتر ، مقاومت در برابر تغيير روش آموزش سنتي ، نا آشنايي به زبان انگليسي و نظاير آن از فناوري در فرايند يادگيري و يادهي استفاده نمي كنند ( رجبي ، 1379 ) . بعضي از تحقيقات نيز كمبود سخت افزار و نرم افزار مناسب ، كمبود نيروي انساني آموزش ديده و روشن نبودن هدف از كاربرد رايانه را بعنوان موانع افزايش سطح سواد رايانه اي معلمان ذكر كرده اند ( زماني 1997 ) در 147 كشور دنيا از آموزشهاي ICDL براي كسب سواد ديجيتالي استفاده مي كنند و حتي گواهينامه آن را براي استخدام بعنوان يك مدرك لازم مي دانند پژوهش حاضر به دنبال پاسخ اين سوال است كه ميزان سواد ديجيتالي معلماني كه اين دوره هاي آموزشي را گذرانده اند و يا بنا به علاقه و نياز به فراگيري رايانه پرداخته اند چقدر است ؟ و آيا اين دوره ها در كسب سواد ديجيتالي معلمان دوره هاي راهنمايي و متوسطه استان موثر بوده اند ؟ ........
فهرست مطالب
فصل اول مقدمه و كليات مقدمه بيان مساله اهميت و ضرورت پژوهش سوالات و فرضيات پژوهش فرضيات پژوهش تعريف نظري و عملياتي متغيرها فصل دوم : پيشينه پژوهش مباني نظري پژوهش طرحهاي راهبردي آموزش و پرورش مهارت كاربرد انواع الگوهاي يادگيري مهارت كاربرد مدل ها و نظريه هاي ارتباطي در آموزش مهارت استفاده از رويكرد آموزشي مشخص كاربر فنآوري اطلاعات در آموزش و پرورش جايگاه و نقش مهارتهاي (ICDL) در نظام آموزشي فناوري اطلاعات ومحيط هاي آموزشي عوامل موفقيت و مزاياي ICT شاخص هاي آماري در عصر ديجيتال و جايگاه ايران پيشينه تجربي پژوهش دلايل عدم استفادهي بانوان از اينترنت سنجش ميزان سواد ديجتالي مبني بر وب فصل سوم روش تحقيق روش پژوهش جامعه تحقيق نمونه و روش نمونه گيري روش نمونه گيري ابزار تحقيق روش اجراي پژوهش روشهاي تحليل داده ها فصل چهارم تجزيه و تحليل داده ها توصيف جمعيت شناختي داده هاي جمعيت شناختي بررسي فرضيات پژوهش فصل پنجم : بحث و نتيجه گيري پيشنهادات حاصل از مطالعات و نتايج پژوهش محدوديت هاي پژوهش منابع و ماخذ
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
فن آوری اطلاعات و ارتباطات , نظام های آموزشی، نظام انتخابات کشورها ,
|