
پروژه : بررسي متدلوژي هاي مهندسي نرم افزار و بهبود فرآيند مهندسي نياز
چكيده :
پس از آنكه تحولات بسيار عظيمي در دنياي مهندسي نرمافزار قبل از شبكه بوجود آمده بود نوبت به عصر شبكه رسيد عصري كه در آن مفاهيم مختلفي وجود دارد . تعدادي از اين مفاهيم عبارتند از مديريت دانش، عدم وابستگي به فناوري خاص، قابليت يكپارچه سازي، پروژههاي بسيار حجيم و سازماني براساس اين ساختار مهندسي نرمافزار دنياي جديدي را براي خود متصور ساخت كه در اين دنياي جديد بحثهاي فراواني از يكپارچه شدن، نوشتن سيستمهاي اطلاعاتي كه تعداد كاربران همزمان بسيار زيادي داشته باشد و از طرفي نياز يكپارچه سازي دادهها كه منجر به بوجود آمدن مراكز داده شد احتياجهاي خاص و بسيار ضروري را بر مهندسي نرمافزار تحميل كرد.
پس از خسارتهاي بسيار زيادي كه تغييرات و تحولات به سازمانها براساس عدم كفايت نرمافزارها و مستندات آن وارد كرد گروهي برآمدند كه اقداماتي جهت يكپارچهسازي مهندسي سيستم با مهندسي نرمافزار انجام دهند و براساس اين تركيب بتوانند زباني را براي مدلسازي نرم افزار و شبيهسازي آن تهيه كنند. پيشگامان اين امر حياتي سه تن از افراد بسيار كليدي تحت عناوين گروي پوچ، ايوان جكوبسون و رامباف بودند كه در نهايت پس از مدتي تلاش زباني تحت عنوان UML طراحي گرديد كه اين زبان داراي قابليتهاي مختلفي بود. از مهمترين قابليتهاي اين زبان ميتوان به توسعهپذير بودن آن نام برد. براساس اين ابتكار تا حدودي برخي از مشكلات سازمانهاي صاحب نقش در دنياي فناوري ارتباطات و اطلاعات بر طرف شد اما نياز به يك ساختار جديدي بوجود آمد چراكه اين بار روش استانداردي براي توسعه سيستمهاي اطلاعاتي كه بتوان بصورت چرخشي توسعه مواد وجود نداشت. در اين هنگام فرآيند يكپارچهاي براساس اصول UML و مفاهيم چرخشي بودن تحت عنوان فرايند يكپارچه شكل گرفت. اين فرآيند خود را بر روي 4 مفهوم متمركز كرد كه عبارتند از: معماريگرا، چرخشي، مبتني بر مورد كاربرد و تمركز روي مخاطره . از اين رو، بخش معماري نرمافزار و نوع تحليل و طراحي بسيار حساس گرديد و براي همين موضوع الگوهاي مختلفي توسعه يافت. درك آنكه چرا و چگونه نيازهاي يك مشتري به مسائل فني چون كد برنامه ربط پيدا مي كند؛ مفهومي تحت عنوان مهندسي نياز و ماتريس پيگيري را ايجاد نموده است. مستند مقابل شما برآن است كه پاسخي براي اين پرسش باشد.
بعد از آن كه مفاهيم جديدي وارد دنياي مهندسي نرمافزار ميشود، آنگاه يك رويكرد حساس به طور معمول اتفاق ميافتد. اكثريت سازمانها به جستجو و مطالعه در مورد آن موضوع ميپردازند. با توجه به مطالعاتي كه انجام دادهاند در راستاي اجرايي كردن آن به دنبال موردهاي مطالعه ميگردند و سپس نوبت به بررسي آن ميرسد و در نهايت براساس تجارب داخل سازماني و خارج سازماني كه معمولاً در اولويت اول كدبازها ها قرار دارند به دنبال يك روش اجرايي از آن فناوري در داخل سازمان خود ميروند.
در مستند حاضر با توجه به معرفي فرآيند يكپارچه و زبان مدل¬سازي، تلاش برآن شده است تا بتوان نگاه يكساني را در ابتدا تعريف و بعد از آن به دنبال بررسي چنين مسئلهاي بود كه:
• آيا ميتوان مهندسي نياز را با ابزارهايي بهينه¬تر اجرا كرد؟
• تأثيرات معماري نرمافزار چگونه خواهد بود؟
• بازگشت سرمايه اين روش چگونه خواهد بود؟
• مزيتهاي اين روش چيست؟
با پاسخ دادن چنين سوالاتي ميتوان اميد داشت كه آيا امكان استفاده از ابزاري براي مديريت مهندسي نياز وجود دارد يا لزومي به اين كار نيست...............
درباره :
متدلوژي هاي مهندسي نرم افزاروبهبود فرآيند مهندسي نياز ,
|